Over Ad Schoutsen

Psychosociaal therapeut, coach en medium

Je verdient het om er gewoon te zijn. Ik ben hier om te helpen.

Met een frisse rugzak met levenservaring, direct, open en zonder poespas begeleid ik sinds 1997 graag mensen als therapeut, coach en medium. Niet meer zoals ik ooit ben opgeleid, maar vanuit het perspectief van non-dualiteit / advaita. Waardoor er een gelijkwaardig genieten is van iedereen met een hulpvraag. Jan kan goed timmeren, Piet kan boten maken en Ad is hier goed in. De sessies zijn niet veranderd, toch is het non-dualisme is er wel volledig mee verweven.

Mijn achtergrond, werkwijze en filosofie

Tijdens mijn Hbo-opleiding tot psychosociaal therapeut schreef ik een essay “Je zal nooit ouder worden, zoals je als een kind bent.” Dit thema werkt nog steeds door in mijn praktijk. Je kan namelijk nooit ouder (volwassen) worden als je jouw overlevingsgedrag, dat je als kind ontwikkeld, ontmanteld hebt. Dan volgt zingeving!

Uiteraard ben ik me in de loop der jaren door blijven ontwikkelen met studies en workshops. Ook heb ik de Hbo-opleiding medisch basiskennis afgerond voor de wet BIG-registratie.

Als holistisch – psychosociaal therapeut maak ik tijdens een sessie gebruik van het energieveld enerzijds en van de gangbare vormen van moderne psycho- en hypnotherapie anderzijds. Waar nodig maak ik ook gebruik van bijvoorbeeld rebirthing, Gestalttherapie, NLP, Non-duaal focussen of Voice-Dialogue. In alles wat ik doe, is mijn streven, zo aards mogelijk te werken. Waarbij de humor net zo’n heerlijke ontlading kan geven als elke andere emotie.

Als therapeut kan je alleen dat geven wat zelf is gezien-doorleefd. Zo niet dan blijft het mijns inziens een mentaal, aspirine gevoel gevende sessie. Doordat ik zelf als ervaringsdeskundige ook trauma en ongemak heb meegemaakt is daardoor elk trauma of ongemak ook toegankelijk in de sessies.

Naast mijn praktijk heb ik gewerkt in de geestelijke gehandicapte jeugdzorg en op een voortgezet onderwijs praktijkschool. Ik heb met passie gewerkt met kinderen (14 – 18 jaar) met o.a. diagnoses ASS, ADHD en ADD.

Samenwerking

Ik werk tijdens de sessies actief samen met jou en werk graag samen met de behandelend arts. Personen die lijden aan schizofrenie, psychosen, sterke tranquillizers gebruiken of aan hard-drugs verslaafd zijn (bijvoorbeeld cocaïne, L.S.D.) worden door mij alleen behandeld met medewerking van behandelend arts en/of Brijder verslavingszorg.

Wat betekent het ovaal

Symboliek: Staat voor het getal nul (maya’s). Ook voor zaad, ei, atoom en de kosmos als geheel. Het zaad blijft zaad, het ei blijft ei, als het zaad gezaaid is en het ei bevrucht komt er nieuw leven.
Al het leven is in de kern zijn essentie, het niets, maar bevat tegelijkertijd de onbegrensde mogelijkheden van het gehele universum.